Als je denkt aan Zeeland dan is vaak het eerste dat in je verbeelding opkomt, de immense zee en de vele zandstranden. Zeeland staat natuurlijk algemeen bekend om kilometers schone stranden en prachtige duingebieden. Maar de natuur in Zeeland biedt jou als bezoeker nog zoveel meer. Zeeland heeft namelijk een zeer afwisselend landschap.

 

Gevarieerde natuur

Daar waar water en land elkaar ontmoeten ontstaat prachtige natuur. Niet alleen mooie wandelgebieden, maar ook weelderige duinen, uitgestrekte polderlandschappen en brede stranden. Plekken waar bijzondere dieren en planten te ontdekken zijn. Je vindt er verschillende soorten vogels, wild en zeldzame planten en kruiden.

 

Mooie natuurgebieden in Zeeland

De natuurgebieden in Zeeland zorgen voor een verblijf waarin je helemaal tot rust kan komen op het strand, in het bos of in de duinen. Dompel jezelf helemaal onder in de natuur. Tijdens een wandeling in de ochtend als de zon op magische wijze door de bladeren schijnt, kom je helemaal tot rust. Een aantal prachtige Zeeuwse natuurgebieden zijn:

 

 • Natuurgebied De Manteling
  Lange lanen met hoge linden, eiken en beuken. Dit natuurgebied is een beleving op zich. In dit gebied vind je veel sporen uit de Tweede Wereldoorlog. Destijds is hier veel gevochten. Via goed verscholen slingerpaadjes kom je uit bij kleine meertjes waar bijzondere planten groeien.
 • Natuurgebied Oranjezon
  In het verleden was Oranjezon een waterwingebied. Daarom vind je hier veel kanalen en naaldbos. Het landschap is zeer afwisselend: beschutte duinvalleien, bos, duinstruweel, verstuivingen en duingrasland.
 • De Hoge Hil
  De Hoge Hil is een duintop met een prachtig uitzicht op de zee. Je ziet hier ook de rand van Domburg en via verschillende trappen klim je naar de top. Even uitrusten? Dat kan op een grote stenen bank die op de duin is geplaatst. Van daaruit kijk je kilometers ver de natuur in.
 • De Schotsman
  In 1961 viel de voormalige zandplaat droog. Dit kwam door de afsluiting van het Veerse Gat. Het gebied heeft veel uitgestrekte open landschap en een gemengd bos met veel kruiden.
 • Het Bokkegat
  De drassige bodem zorgt ervoor dat je in dit natuurgebied mooie vogels kunt spotten. Het is een namelijk toevluchtsoord voor vogels bij hoogwater in de Oosterschelde. Vergeet je verrekijker niet!

 

Natuurrijk Zeeland

Ben je een natuurliefhebber, dan kun je in Zeeland je hart ophalen. Met meerdere mooie natuurgebieden en diverse flora en fauna is jouw verblijf in natuurrijk Zeeland een ontdekkingsreis op zich. Trek je wandelschoenen aan, en ga er lekker op uit!