Zie jij het al voor je? Wandelend over het strand met je partner, de kids én je hond! Die komt hard langs gerend terwijl je een bal richting de branding gooit. De hond duikt in de schuimende golven en komt met natte haren vol met zand jouw kant weer op. Ennn… schudden maar!

Hondenstranden in Zeeland

Dat is natuurlijk het ultieme vakantiegevoel met de hond op de Zeeuwse bodem. In Zeeland zijn er verschillende stranden waar je hond hartstikke welkom is. Na een fijne wandeling strijk je neer op een terrasje om samen bij te komen. We hebben drie leuke hondenstranden voor je uitgelicht:

 

1. Hondenstrand Berkenbosch

Een van de breedste stranden vind je ten noorden van Domburg en ten zuidwesten van Oostkapelle. Het hondenstrand is het hele jaar door geopend. Het heeft een lengte van 2 kilometer en het strand is schoon, breed en heeft prachtige duinen met kleurrijke strandhuisjes. Een heerlijk hondenstrand om uit te waaien met jouw viervoeter.
En ben je uitgewandeld? Dan strijk je neer bij Strandcafé Bij Karel hier zijn honden van harte welkom.

Honden mogen op dit strand alleen loslopen in de zomermaanden (tussen 1 mei en 15 september) tussen 19:00 en 10:00 uur. Na 10:00 uur moeten ze aan de lijn. Het hondenstrand loopt vanaf strandpaal 64 in Oostkapelle tot aan de noordpunt van het recreatiestrand van Domburg; strandpaal 60.

 

2. Noordzeestrand Zoutelande

Een ander uniek strand is het Noordzeestrand in Zoutelande. Het mooie aan dit strand is de totale lengte van 5 kilometer en het feit dat het hier door de ligging (zuidelijk) altijd een aantal graden warmer is dan op andere stranden. Dit is de ideale plek voor je hond om zich helemaal uit te leven. Gooien met een bal, frisbee of stok en daarna een heerlijke verkoelende plons!

Honden mogen op dit strand alleen loslopen in de zomermaanden (tussen 1 mei en 15 september) tussen 19:00 en 10:00 uur. Na 10:00 uur moeten ze aan de lijn.

 

3. Strand Vrouwenpolder

Het strand van Vrouwenpolder is een van de mooiste hondenstranden van Nederland. Je kunt hier zelf heerlijk uitwaaien en de hond kan hier goed ravotten. Na een goede stevige wandeling strijk je neer bij Strandpaviljoen Breezand. Dit paviljoen staat op 3 meter hoge palen en heeft een schitterend uitzicht op de Oosterscheldedam. Honden zijn hier van harte welkom. Hier kijk je van achter de windschermen uit over het witte strand met uitzicht op zee.

Honden mogen op dit strand alleen loslopen in de zomermaanden (tussen 1 mei en 15 september) tussen 19:00 en 10:00 uur. Na 10:00 uur moeten ze aan de lijn.

Kun jij niet wachten om met je hond welverdiende bezoekjes te brengen aan kilometers strand en daarna samen helemaal bijkomen in een luxe strandvilla? Een vakantie in Zeeland met de hond is mogelijk bij Zilt Vakanties. Klik hier voor een overzicht van vakantiewoningen waar uw hond van harte welkom is