Zeeland: kilometers strand, zon en heerlijk zeewater. Je kunt er eigenlijk altijd wel van de zon genieten. Maar wat als de regen de plannen voor een dagje aan zee dwarsboomt? Het Nederlandse weer kan soms wat somber aanvoelen, maar slecht weer is in Zeeland geen reden om binnen te blijven zitten. Integendeel!
In Zeeland zijn er genoeg leuke dingen om te doen en leuke plekjes om te ontdekken.

Musea in Zeeland

Zeeland heeft een rijke historie. Snuif de cultuur op in verschillende musea die perfect te bezoeken zijn tijdens een regenachtige dag. Hier zijn enkele van de meest interessante musea die je kunt verkennen in Zeeland wanneer het weer niet echt meewerkt.

Chocolademuseum in Middelburg

Ben je helemaal gek op chocolade? Bij het Chocolademuseum zijn ze ook erg fan van dit heerlijke product en het maakproces. Ze zijn zo trots op hun product en het proces, dat ze je dit laten proeven, beleven en ervaren! Het verhaal van boon tot chocolade, inclusief alle bijbehorende aspecten, wordt verteld. In een sfeervolle omgeving word je meegenomen naar diverse werelddelen, te midden van cacaoplantages.

Terra Maris in Oostkapelle

Voor liefhebbers van natuur en milieu biedt Terra Maris in Oostkapelle een fascinerende kijk op de natuur van Zeeland. Dit museum richt zich op de flora, fauna en geologie van de regio. Je vindt er interactieve exposities, diorama’s en educatieve programma’s. Het museum wil je als bezoeker bewust maken van de unieke biodiversiteit van Zeeland en het belang van milieubescherming. Terra Maris heeft een collectie van duizenden verschillende objecten. De belangrijkste collecties zijn die van de opgezette vogels en zoogdieren, de schelpencollectie en de verzameling fossiele botten van zoogdieren, opgevist uit de deltawateren. Maar je vindt er ook skeletten van vogels en zoogdieren, gedroogde paddenstoelen en ongewervelde zeedieren.

Maritiem MuZEEum in Vlissingen

Voor degenen die geïntrigeerd zijn door maritieme geschiedenis en avontuur, is het Maritiem MuZEEum in Vlissingen een must-visit. Dit museum neemt bezoekers mee op een reis door de nautische geschiedenis van Zeeland, met tentoonstellingen over de scheepvaart, visserij en het leven op zee. Hoogtepunten zijn onder meer interactieve displays, scheepsmodellen en historische voorwerpen die de maritieme erfenis van de regio belichten. Voor grote én kleine avonturiers. Met de gratis audiotour maak je een complete reis door het museum.

10% korting op je tickets? Vul de code HOTELFRIEND in bij het afrekenen. 

Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk

Een bezoek aan Het Watersnoodmuseum is een ontroerende en educatieve ervaring die de impact van de overstromingen in 1953 op Zeeland en Nederland illustreert. Gevestigd in vier caissons die werden gebruikt om het laatste dijkgat te sluiten, toont dit museum de verwoestende gevolgen van de overstroming en hoe dit heeft bijgedragen aan de moderne watermanagementtechnieken. Het is een eerbetoon aan de veerkracht van de lokale gemeenschap en de inspanningen om herhaling te voorkomen.

Zeeuws Museum in Middelburg

In het Zeeuws Museum, gevestigd in het hart van Middelburg, ga je op een intrigerende reis door de geschiedenis van de provincie. Het museum biedt een gevarieerde collectie van kunst, handwerk en bijzondere Zeeuwse en exotische voorwerpen. Ze vertellen op een bijzondere manier het verhaal van de provincie en zijn bewoners. Van historische kleding en zilverwerk tot schilderijen en religieuze voorwerpen, het Zeeuws Museum biedt een boeiende kijk op de cultuur en tradities van deze regio.

Foto: Viorella Luciana 

 

 

Het Stadhuismuseum in Zierikzee

In het charmante stadje Zierikzee is het Stadhuismuseum een schatkamer van lokale geschiedenis en cultuur. Het museum is gehuisvest in het historische stadhuis en toont een scala aan tentoonstellingen over de rijke geschiedenis van Zierikzee, variërend van middeleeuwse kunst tot moderne kunst en ambachten. Met zijn gotische architectuur en gevarieerde collecties is het Stadhuismuseum een perfecte plek om te ontdekken hoe het verleden en heden van Zeeland samenkomen.

Natuurlijke schatten ontdekken: musea in zeeland voor regenachtige dagen

Zoals je leest is er genoeg te ontdekken tijdens een dag met slecht weer in Zeeland. Ontdek maritieme avonturen, leer over de lokale geschiedenis of verwonder je over de natuurlijke wereld. De musea van Zeeland bieden een boeiende en leerzame ervaring voor bezoekers, ongeacht het weer buiten. Dus als de regen begint te vallen, hoef je je geen zorgen te maken, er zijn genoeg fascinerende musea om je dag te vullen en je kennis van Zeeland te verrijken. Sluit de dag gezellig af in een warm en knus strandpaviljoen of Zeeuws café.

Benieuwd naar een unieke manier om te genieten van de schoonheid van Zeeland, ongeacht het weer? Neem eens een kijkje bij onze luxe vakantievilla’s die je een comfortabele uitvalsbasis bieden om deze prachtige provincie te verkennen, ook mét slecht weer.