Welkom in Zeeland, een culinair paradijs waar verse zeevruchten, smaakvolle streekgerechten en gezellige strandpaviljoens samenkomen. Ben je op zoek naar een romantisch diner met uitzicht op zee of een ontspannen lunch op het strand? In Zeeland vind je het allemaal. In dit blog vertellen we je over fijne restaurants en strandpaviljoens. Heerlijk uit eten met een ruim aanbod aan smakelijke Zeeuwse specialiteiten.

De beste restaurants en strandpaviljoens in Zeeland

Zeeland biedt een rijke schat aan smaken. Bij Zilt Vakanties weten we als geen ander waar je mooie plekjes en fijne terrassen kunt vinden.  Je kunt natuurlijk zelf koken in je vakantievilla, maar er is niets heerlijker dan een avondje uit eten na een dagje strand. Jezelf en je gezin laten verwennen met Zeeuwse specialiteiten en gastvrijheid. Daarom hebben we onze eigen favorieten voor je op een rij gezet.

Zeecafe in Oostkapelle: een warm welkom

Het gezellige Zeecafe in Oostkapelle staat bekend om zijn warme no-nonsense ambiance en Zeeuwse gastvrijheid. Een strandpaviljoen waar je met je voeten in het zand in de verte tuurt en de ontspanning op je neerdaalt. Dit paviljoen is geliefd onder zowel locals als toeristen vanwege de ontspannen sfeer en het fijne terras met uitzicht op zee. Het vriendelijke personeel zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt en draagt bij aan een onvergetelijke Zeeuwse ervaring. Smakelijk bites met een heerlijke koude rosé? Je vindt het hier.

Michelin sterren restaurant in Goes: Codium

Gelegen op de Vlasmarkt in Goes: Codium, een uitnodiging voor de meest essentiële smaken en geuren van Zeeland met internationale invloeden. Je zintuigen worden verrast door mooie overgangen in het menu, frisse lichte gerechten met veel diepgang. Denk bijvoorbeeld aan schelpen uit de Oosterschelde of kleurrijke gerechten met eetbare bloemen. Als kroon op de unieke keuken beloonde Michelin in 2023 Codium met een ster.

Blush in Kamperland: verfijning aan de Jachthaven

Blush in Kamperland is een culinaire parel aan de luxe jachthaven Marina in Kamperland. Dit eigentijdse restaurant biedt een menu met gerechten die creativiteit en smaakvolle presentaties combineren. De chef-kok gebruikt seizoensgebonden ingrediënten van lokale producenten om gastronomische meesterwerken te creëren. Elke 8 weken wisselt de menukaart. Een lunch of diner bij Blush is een ware traktatie voor liefhebbers van innovatieve en uitgebalanceerde smaken.

Katseveer in Wilhelminadorp: een verfijnde ervaring

Katseveer is een verfijnd restaurant in Wilhelminadorp. Dit restaurant staat bekend om zijn uitmuntende gastronomische creaties, waarbij smaken, texturen en presentaties perfect op elkaar zijn afgestemd. De chef-kok combineert lokale ingrediënten op een unieke en verrassende manier, wat resulteert in gerechten die niet alleen heerlijk smaken maar ook een lust voor het oog zijn. Een bezoek aan Katseveer is een onvergetelijke culinaire ervaring.

Zaal bij Katoen: prikkelende smaakvolle gerechten

Voor een heerlijk ontbijt, lunch of diner kun je in Goes terecht bij Zaal bij Katoen. Op de menukaart staan naast een wekelijks wisselende pasta, kreeft, en vegetarische gerechten ook heerlijke borrelhappen zoals Iberico ham, kruidencrackers of bouillabaisse kroketjes. Deze smaakvolle hapjes worden op tafel uitgestald tot een verrassend geheel.

Hof aan Zee: een natuurlijke smaakexplosie

Een bijzondere locatie in Koudekerke  is Hof aan Zee. Hof Aan Zee is gevestigd in een historische Scandinavische boerderij. Omringd door natuur volgen de koks de variaties van de seizoenen. De ingrediënten uit de directe omgeving oogsten ze veelal zelf. Fermenteren, drogen, roken worden in huis gedaan en er wordt nauw samengewerkt met boeren en vissers in de omgeving. De ideeën over eten zijn sterk verwant aan die van de New Nordic Cuisine. Hier wordt de natuurlijke smaak van de verse ingrediënten in elk gerecht gevierd, waardoor een ware smaakexplosie ontstaat. In 2023 ontving Hof aan Zee een groene Michelin ster.

Brasserie Dune in Vrouwenpolder: eenvoud en kwaliteit

Brasserie Dune in Vrouwenpolder is een plek waar eenvoud en kwaliteit samenkomen. Dit restaurant biedt een menu met verse en lokale producten, bereid met liefde en vakmanschap. De focus ligt op pure smaken en klassieke bereidingen, wat resulteert in gerechten die recht doen aan de rijke tradities van Zeeuwse gerechten. Een bezoek aan Brasserie Dune belooft een smakelijke en unieke ervaring.

Strandbar Bombaai in Westkapelle: ontspanning en gezelligheid aan het strand

Strandbar Bombaai in Westkapelle biedt de perfecte setting voor een ontspannen ontbijt, lunch of diner  aan het strand. Hier kun je genieten van verrassende streetfood gerechten, lokale specialiteiten en wereldse cocktails. De relaxte sfeer en vriendelijke bediening zorgen ervoor dat je je meteen thuis voelt in deze strandbar. Strandbar Bombaai heeft een ruim assortiment aan Zeeuwse drankjes. In 2022 hebben ze hun eigen bier geproduceerd in samenwerking met Dutch Bargain. Deze is exclusief in de strandbar te verkrijgen. Ook voor een avondje livemuziek ben je hier aan het juiste adres. Het hele seizoen worden hier leuke events georganiseerd waar gezelligheid, muziek en heerlijk eten en drinken samenkomen.

Seafarm: weids uitzicht 

Wil je naast je smaakpapillen ook je ogen de kost geven? Neem dan plaats aan een van de tafeltjes bij Seafarm in de Jacobahaven. Je kijkt er uit over de Stormvloedkering en Oosterschelde. Ultiem genieten kan hier van de beste, meest verse en duurzame kwaliteit schelpdieren en tarbot. Verwaterd in Oosterschelde bronwater. Zilt en zuiver, dat proef je! Je kunt er ook een Seafarm tour boeken waarbij je achter de schermen een interessante rondleiding krijgt.

Restaurant Barres in Middelburg: Champagne en bijzondere wijnen

Sinds 2022 kun je in Middelburg genieten van heerlijke gerechten bij Restaurant Barres. Een jong team staat klaar om je te bedienen met bijpassende wijnen en champagnes uit eigen wijnkelder. Coquilles, Zeeuws hert en malse zeebaars, allerlei heerlijkheden op de menukaart.

Restaurant Rozewied: een intieme beleving

Met maar een aantal plekken biedt restaurant Rozewied sinds begin 2023 haar gasten een intieme setting. Met respect voor de seizoenen en omgeving heeft Rozewied een menu ontwikkeld dat aansluit bij de visie van Europese verfijnde terroir keuken. Toetsen van vis zijn er onmisbaar.

Genoeg keus! Waar ga jij uit eten in Zeeland?

Zeeland is een ware culinaire bestemming met een overvloed aan heerlijke restaurants en gezellige strandpaviljoens. Of je nu houdt van traditionele Zeeuwse gerechten of gastronomische hoogstandjes. Wil je uit eten in Zeeland, dan vind je altijd iets naar jouw smaak. De hierboven genoemde locaties bieden elk een unieke culinaire ervaring die je smaakpapillen zal verwennen. Aarzel niet om een bezoek te brengen aan deze smaakvolle schatten van de provincie en ontdek de rijke culinaire gerechten van Zeeland!

Wat is er beter dan na een heerlijk diner nagenieten in een van onze luxe vakantiehuizen? Stel je ideale vakantie samen. Bekijk hier ons complete aanbod.