Met haar uitgestrekte kustlijnen en vlakke terreinen biedt Zeeland een waar paradijs voor fietsliefhebbers. Wat past er nu beter bij een vakantie in Nederland dan een fietsroute door dit prachtige landschap? Op verschillende locaties vind je fietsknooppunten langs de fietspaden en kun je zelf een leuke route volgen. Je komt door weelderige natuurgebieden en langs de eindeloze kustlijnen. Voor het gemak hebben wij alvast een aantal leuke fietsroutes voor je op een rijtje gezet!

Bunkerroute op Walcheren

De Bunkerroute strekt zich uit over een indrukwekkende afstand van meer dan 66 kilometer, waarbij je wordt geleid langs de stille herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Langs de kust van Walcheren werden strategische verdedigingswerken opgericht door de bezetter, waaronder een linie van bunkers, tankgrachten en versperringen. Op Walcheren alleen al zijn ongeveer 80 bunkers te bezichtigen. Het Bunkermuseum in Zoutelande biedt een diepgaand inzicht in de bunkers van deze regio. Westkapelle onderging doelbewuste bombardementen door de geallieerden om de bezetter te verdrijven. Het verhaal van deze bombardementen wordt verteld in het Dijk- en Oorlogsmuseum Het Polderhuis. Wil je deze historische Oorlogsmonumenten Tour ontdekken? Kijk hier voor meer informatie! 

Ontdek Noord-Beveland

Verken de omtrekken van het prachtige eiland Noord-Beveland met deze fietsroute, die zich uitstrekt over een afstand van 36 kilometer. Tijdens deze tocht passeer je charmante dorpen zoals Kortgene en Colijnsplaat. De meeste dijken op Noord-Beveland zijn voorzien van een fietspad aan de buitenzijde, waarlangs je een weids uitzicht hebt over de Oosterschelde en het Veerse Meer. Achter deze dijken bevinden zich inlagen, lagergelegen moerasgebieden die rijk zijn aan diverse vogelsoorten. Benieuwd naar de schoonheid van Noord-Beveland? Ontdek hier de route!

Rondje Veerse Meer

Ontdek de omgeving van het Veerse Meer met een fietsroute van bijna 60 kilometer, die grotendeels langs de waterkant loopt. Het Veerse Meer trekt veel watersportliefhebbers aan, waardoor je onderweg een verscheidenheid aan zeilboten, kano’s en motorboten zult zien voorbijgaan. Maak een tussenstop in het historische stadje Veere, waar de imposante Grote Kerk al van veraf te zien is. Tijdens de zomermaanden zijn er ook twee toeristische veerdiensten beschikbaar: van Veere naar Kamperland en van Kortgene naar Wolphaartsdijk. Wil je deze schilderachtige route rondom het Veerse Meer verkennen? Klik hier voor meer informatie!

Zilte route langs mosselen en oesters

De Zilte fietsroute door Zuid-Beveland strekt zich uit over meer dan 51 kilometer, langs de zilte wateren van zowel de Oosterschelde als de Westerschelde. Deze wateren zijn de bron van twee heerlijke specialiteiten uit Zeeland: mosselen en oesters. Tijdens deze fietstocht krijg je de kans om alles te ontdekken over deze smakelijke schelpdieren. Benieuwd naar deze gastronomische ervaring? Verken hier de Zilte Gastronomie Tour langs mosselen en oesters!

Het zal je wellicht niet verbazen dat Zeeland wordt beschouwd als een van de meest gewaardeerde fietsprovincies van Nederland. Het uitstekende fietsknooppuntensysteem van onze provincie heeft een doorslaggevende rol gespeeld bij de beoordeling door het Landelijk Fietsplatform. Hier kun je alle fietsroutes in Zeeland verkennen!

Onze vakantiehuizen bieden de ideale uitvalsbasis om volop te genieten van de uitgestrekte fietspaden. Of je nu kiest voor een verblijf in Vrouwenpolder, Oostkapelle, Zoutelande of Valkenisse, de fietspaden van Walcheren liggen binnen handbereik. Ga je liever voor een huis in Kortgene, Wissenkerke of Kamperland? Dan kun je optimaal genieten van de Zilte route in Zuid-Beveland of het wonderschone Noord-Beveland verkennen.