Over Kortgene

Door de ligging aan het Veerse Meer is Kortgene een populaire plek onder watersporters. Maar er is meer. Met eindeloze fiets- en wandelroutes, leuke winkeltjes, prima restaurants en gezellige terrassen is er genoeg te beleven in en om dit dorp op Noord-Beveland.

Als enige plaats op Noord-Beveland kreeg Kortgene in 1431 stadsrechten en werd daarmee een smalstad. Wandel door het centrum en bekijk een travaille en ontdek hoe hoog het water heeft gestaan tijdens de Watersnoodramp. Aan de rand van het dorp vind je de enige molen in Kortgene: De Korenbloem. De molen is aangepast naar de staat zoals deze in 1873 moet zijn geweest.

Omgeving Aanbod

Omgeving

Heerlijk fietsen en wandelen. Het kan gewoon in Kortgene. Iedere zaterdag is er een kleine markt op het plein bij de kerk. Hier vind je kramen met verse, lokale producten. Houd je van lekker eten dan is Kortgene ook een hele geschikte bestemming. Op de menukaart van de verschillende restaurants in Kortgene, voeren vis en zeevruchten de boventoon, maar ook voor liefhebbers van vlees en vegetarisch is er genoeg keuze. Geniet bijvoorbeeld in het centrum van Kortgene van een lunch of diner bij Eeterij ‘Iets anders’. Tijdens een etentje bij ’t Veeruus heb je uitzicht op de haven. Wil je thuis of op je vakantieadres zelf kokkerellen? Bij Vleeschhouwerij Verburg kun je terecht voor een typisch streekgerecht van dit eiland: Noordbevelam. Dit lamsvlees heeft van nature een zilte smaak, doordat de lammeren grazen op zilte grond in buurdorp Kats.

Culinair

Restaurant ’t Veeruus Kortgene | Luxe vakantievilla huren | Zilt vakanties

Culinair

’t Veeruus

In het oude veerhuis, waar vroeger de boten tussen Noord- en Zuid-Beveland vertrokken, geniet u nu van een huiselijke en sfeervolle plek met een warm en vintage interieur.Met het rustgevende uitzicht over Delta Marina trakteren wij uw smaakpapillen op de lekkerste lokale en Mediterrane gerechten.

Alle culinair

Actief

Actief

Varen op het Veerse meer

Op het Veerse Meer zijn er veel wateractiviteiten zoals: windsurfen, zeilen, bootje varen, waterskiën en suppen.Het Veerse Meer is een paradijs voor watersporters. Het prachtige recreatiegebied biedt alle mogelijkheden voor een avontuurlijke en gezellige dag met vrienden of het hele gezin.

Alle actief

Natuur

Natuur

De Schotsman

De Schotsman is een natuurgebied in Zeeland, gelegen in de gemeente Noord-Beveland. Het gebied bestaat uit een aantal meren en plassen, een bos en een aantal heidevelden. Het gebied is ongeveer 300 hectare groot en is een Nationaal Landschap.

Alle natuur

Ons aanbod op Noord-Beveland

Vakantiehuizen
Noord-Beveland

Bekijk onze vakantiehuizen op Noord-Beveland en kies uw vakantiewoning dichtbij het strand en het Veerse Meer. Boek uw vakantie in Zeeland direct online. Lekker genieten van de rust & luxe op Noord-Beveland via Zilt Vakanties.

Populaire plaatsen op Noord-Beveland zijn: Kamperland, Kortgene, Colijnsplaat, Wissenkerke, Kats.

Alle woningen op Noord-Beveland