Over Veere

Op het eiland Walcheren ligt, tegen het Veerse meer aan, het kleine en historische stadje Veere. Veere telt nog geen tweeduizend inwoners, maar herbergt een grote rijkdom aan culturele bezienswaardigheden. Tijdens een verblijf in een vakantiehuis in de buurt van Veere moet u dan ook zeker eens een kijkje in het centrum van het stadje nemen. Hier staan diverse bijzondere gebouwen als de Grote Kerk, het stadhuis en vele oude woningen. Enkele van deze bijzondere woningen zijn de Schotse Huizen, die ooit door Schotse kooplieden gebouwd zijn. In de Schotse Huizen is een museum gevestigd.

Omgeving Aanbod

Omgeving

Het stadje Veere is prachtig gesitueerd aan de oever van het Veerse Meer. Door het huren van een vakantiewoning in Veere kunt u mooie wandelingen of fietstochten langs het Veerse Meer maken. Het Veerse Meer is een langgerekt meer dat de grens vormt tussen Walcheren en Noord-Beveland. Aan weerszijden van het meer liggen afwisselende natuurgebieden. U vindt er een afwisseling van bossen, graslanden en slikken.

Culinair

Restaurant de Werf in Veere | Luxe vakantievilla huren in Zeeland | Zilt Vakanties

Culinair

De Werf

Bij de Werf staan gastvrijheid, beleving en kwaliteit centraal. U kunt op deze unieke locatie terecht voor zowel een kopje koffie, borrel, lunch, diner als wel voor vergaderingen, feesten, meetings, brainstormsessies, bedrijfspresentatie, bruiloft, enz. Zowel op het terras als vanuit het restaurantgedeelte en zelfs vanaf de vergaderruimte heeft u een prachtig en uniek uitzicht over de haven en het historische monumentale stadje Veere. Kwaliteit en service staan bij het team van de Werf voorop.

Alle culinair

Actief

Varen in Zeeland | Vakantiehuis huren omgeving Veere | Zilt Vakanties

Actief

Bootje Varen

Rondom het Veerse Meer zijn er verschillende mogelijkheden om een boot / sloep te huren en zo het Veerse Meer en Veere te verkennen. Een ideale kans om het Veerse Meer vanaf het land en het water te kunnen aanschouwen. Veere is een prachtige historische stad vol met bezienswaardigheden, winkels en natuur. De omgeving van Veere is uitstekend om in te wandelen, fietsen of varen. Aan de jachthaven kun je op een van de terrassen zitten waar je zicht heb op de binnenkomende en uitgaande boten.

Alle actief

Natuur

Oude Veerseweg | Luxe vakantievilla huren in Zeeland | Zilt Vakanties

Natuur

Oude Veerseweg

Tussen de historische stad Middelburg en het prachtige stadje Veere ligt natuurgebied de Oude Veerseweg. Het gebied is getekend door de historie. Tot in de 16e eeuw vond hier moernering plaats. Veen werd onder de kleilaag vandaan gehaald en gebruikt voor zoutwinning. Daardoor zijn patronen van ondiepe greppels ontstaan. Het gebied is doorsneden met tal van slootjes die het in kleine kavels verdeelden, met af en toe een drinkput voor het vee er in.

Alle natuur

Ons aanbod op Walcheren

Vakantiehuizen Walcheren

Bekijk onze vakantiehuizen in Walcheren en kies uw vakantiewoning dichtbij het strand en het Veerse Meer. Boek uw vakantie in Zeeland direct online. Lekker genieten van de rust & luxe op Walcheren via Zilt Vakanties.

Populaire plaatsen op Walcheren zijn: Domburg, Oostkapelle, Veere, Vrouwenpolder, Westkapelle, Zoutelande, Middelburg, Vlissingen.

Alle woningen op Walcheren