Over Westkapelle

Op de westpunt van het eiland Walcheren ligt het stadje Westkapelle. Westkapelle telt ongeveer drieduizend inwoners. Vanuit een vakantiewoning in Westkapelle kunt u de natuurgebieden op Walcheren bezoeken en een kijkje nemen in het centrum van Westkapelle. Van een afstand valt de vuurtoren op, die het Zuiderhoofd of Hoge Licht genoemd wordt. Op de zeedijk staat een tweede, kleinere, vuurtoren, het Noorderhoofd of Lage Licht. Andere bezienswaardigheden die u tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Westkapelle kunt bezoeken zijn de molen de Noorman, het monument met de Sherman tank en de oude markt.

Omgeving Aanbod

Omgeving

Direct ten noorden van Westkapelle ligt het natuurontwikkelingsgebied het Noordervroon. Hier vindt u een afwisseling van ondiepe plassen, struikgewassen en graslanden. Het gebied is vanaf de weg goed te overzien en er is een speciaal vogelkijkscherm aangelegd. In het natuurgebied verblijven dan ook allerlei soorten vogels. U kunt er lepelaars, kleine zilverreigers, bruine kiekendieven, strandlopers en vele andere soorten eenden en steltlopers zien. Voor vogelliefhebbers is ook een wandeling over de zeedijk van Westkapelle de moeite waard. In het najaar en de winter zijn hier steenlopers en paarse strandlopers te zien. Tijdens een verblijf in een vakantiewoning kunt u ten zuiden van Westkapelle een wandeling maken langs de Westkapelsche Kreek.

Culinair

Culinair

Alle culinair

Actief

Actief

Alle actief

Natuur

Natuur

Alle natuur

Ons aanbod op Walcheren

Vakantiehuizen Walcheren

Bekijk onze vakantiehuizen in Walcheren en kies uw vakantiewoning dichtbij het strand en het Veerse Meer. Boek uw vakantie in Zeeland direct online. Lekker genieten van de rust & luxe op Walcheren via Zilt Vakanties.

Populaire plaatsen op Walcheren zijn: Domburg, Oostkapelle, Veere, Vrouwenpolder, Westkapelle, Zoutelande, Middelburg, Vlissingen.

Alle woningen op Walcheren