Over Zoutelande

Zoutelande is in 2013 beoordeeld als beste badplaats van Nederland. Het strand van Zoutelande ligt als enige strand in Nederland naar het Zuiden en wordt daardoor ook wel de ‘Zeeuwse Rivièra’ genoemd. Het gebied binnen en tussen de duinen en het strand is een prachtig natuurgebied met pittoreske dorpjes, boerderijen, heides, velden en smalle polderwegen. In Zoutelande vind je leuke winkeltjes en veel terrassen en restaurants. In het duingebied verscholen zijn er kinderspeelplaatsen. Gezelligheid, strand en veel mogelijkheden om te wandelen en te fietsen, dat is Zoutelande.

Omgeving Aanbod

Omgeving

Tussen Zoutelande en Vlissingen vindt u langs de kust van de Noordzee een strook met duinen. Vanuit een vakantiewoning in Zoutelande kunt u zowel te voet als met de fiets deze duingebieden verkennen. U vindt er een afwisseling van bossen, struikgewassen en open duinen. In het duingebied leven zangvogels als de goudvink en de nachtegaal. Tijdens een wandeling kunt u allerlei soorten planten zien, waaronder slangenlook, zeeraket en walstrobremraap. Er leven allerlei soorten insecten in de duinen rond Zoutelande. U kunt er vlinders als het oranjetipje, de kleine parelmoervlinder en het koevinkje waarnemen.

Culinair

Restaurant Zoutelande Ziezo | Luxe vakantievilla huren | Zilt vakanties

Culinair

Restaurant Ziezo

De plek voor sfeermakers en fijnproevers!
In ons Zeeuwse restaurant staat proeven, genieten en gezelligheid in een strand ambiance bovenaan. Als echte Zeeuwen werken wij natuurlijk met de beste en mooiste producten. Producten met een goed verhaal. Met zorg voor dier en milieu.

Alle culinair

Actief

Mountainbiken in Zeeland | Vakantievilla huren | Zilt Vakanties

Actief

mountainbiken

Mountainbike route Vlissingen – Zoutelande – Vlissingen
MTB Vereniging de Zeeuwse Kust is de stuwende kracht achter de aanleg van mountainbike routes op Walcheren. De route Vlissingen – Dishoek – Zoutelande – Biggekerke – Middelburg – Vlissingen is ruim 32 km. Het hoogtepunt is het pad op de duinen van Groot-Valkenisse naar Zoutelande.

Alle actief

Natuur

Wandelen in natuurgebied de Schotsman Zeeland | Zilt Vakanties

Natuur

Nollebos & westduin

In de omgeving van Zoutelande ligt mooie natuur. Een mooie natuurstrook waarin je prachtige wandelingen kunt maken. Fietstochten door de natuur zijn hier ook zeker aan te raden en uiteraard ben je slechts een duin verwijderd van het prachtige strand en de strandpaviljoens.

Alle natuur

Ons aanbod op Walcheren

Vakantiehuizen Walcheren

Bekijk onze vakantiehuizen in Walcheren en kies uw vakantiewoning dichtbij het strand en het Veerse Meer. Boek uw vakantie in Zeeland direct online. Lekker genieten van de rust & luxe op Walcheren via Zilt Vakanties.

Populaire plaatsen op Walcheren zijn: Domburg, Oostkapelle, Veere, Vrouwenpolder, Westkapelle, Zoutelande, Middelburg, Vlissingen.

Alle woningen op Walcheren