Zeeland, met zijn uitgestrekte kustlijn en prachtige waterwegen, is een waar paradijs voor watersportliefhebbers. Van snelheid en adrenaline tot rust en ontspanning, de regio biedt een breed scala aan watersportactiviteiten voor iedereen. In dit blogartikel zullen we populaire watersporten in Zeeland verkennen en ontdekken waarom ze zo leuk zijn om te beoefenen. Al onze vakantiewoningen bevinden zich dicht bij de watersport locaties zodat je meteen vanuit jouw vakantievilla kunt genieten van een sportieve dag op het strand of het meer in Zeeland.

Waterskiën en wakeboarden in Zeeland

Waterskiën is een spannende activiteit waarbij je met hoge snelheid over het water glijdt, voortgetrokken door een boot of door een kabel aan een kabelbaan. Met de wind in je haren en de zilte zeelucht om je heen, beleef je een adrenalinekick terwijl je op de ski’s balans houdt. Waterskiën in Zeeland is geweldig voor mensen die van snelheid en avontuur houden en het gevoel van vrijheid willen ervaren.

Wakeboarden is een populaire watersport vergelijkbaar met waterskiën, waarbij je op een board staat. Je wordt met wakeboarden voortgetrokken door een boot of een kabelbaan. Het draait allemaal om tricks, sprongen en stunts op het water. De uitdaging is om je balans te houden terwijl je over de golven scheert. Voor extra uitdaging kun je proberen om indrukwekkende sprongen te maken. Dit alles maakt wakeboarden in Zeeland een opwindende sport, vol adrenaline.

Waar kun je het beste waterskiën en wakeboarden in Zeeland?

Waterskiën en wakeboarden kan op verschillende locaties in Zeeland. Wil je het rustig aan leren, dan kun je het beste kiezen voor een kabelbaan. Dat kan in Kamperland op het Veerse Meer bij Schotsman Watersport. Als je meer gevorderd bent, kun je de sporten ook uitoefenen achter een boot op het Veerse Meer of op zee.

Windsurfen en wingfoilen in Zeeland

Windsurfen is een spectaculaire combinatie van zeilen en surfen, waarbij je op een board staat met een zeil dat wordt aangedreven door de wind. In Zeeland, met zijn sterke winden, biedt windsurfen een onvergetelijke ervaring. Het gevoel van de wind in je zeil en de uitdaging om evenwicht te houden op de golven maken deze sport zo opwindend. Bovendien kun je met de juiste techniek en ervaring indrukwekkende snelheden bereiken.

Wingfoilen is een relatief nieuwe watersport die snel terrein wint in Zeeland. Met een wing en een foil, kun je over het water vliegen. Wingfoilen combineert elementen van windsurfen, kitesurfen en suppen en biedt een unieke ervaring van zweven boven het water. Het gevoel van vrijheid en de mogelijkheid om met weinig wind te vliegen, maken wingfoilen een opwindende en toegankelijke sport.

Waar kun je het beste windsurfen en wingfoilen in Zeeland?

Ook voor windsurfen en wingfoilen is het Veerse Meer heel geschikt. Bij windsurfschool Zeeland kun je terecht voor lessen. Je kunt een introductieles, privéles of groepsles boeken. En heb je het surfen of foilen al goed onder de knie, dan huur je hier ook een set zodat je zelf het water op kunt! Deze vakantie leren wingfoilen vanuit je vakantiewoning? Bekijk hier onze vakantiewoningen in Kamperland.

Kitesurfen op iedere geschikte locatie

Voor avontuurlijke zielen is kitesurfen in Zeeland een absolute must. Met behulp van een grote vlieger en een board word je voortgetrokken door de kracht van de wind terwijl je over het water scheert. Kitesurfen biedt een mix van spanning, snelheid en vrijheid die moeilijk te evenaren is. De unieke sensatie van zweven boven het wateroppervlak en sprongen maken is onvergetelijk. Bovendien maakt de constante aanwezigheid van wind in Zeeland perfecte locatie voor kitesurfers.

Waar kun je kitesurfen in Zeeland?

Kitesurfen kan op veel plekken in Zeeland aan de kust. De bekendste plek is de Brouwersdam waar de populaire school Natural High gevestigd zit. Je kunt ook  terecht bij Kitesurfschool Zeeland en bijvoorbeeld Movement Sports Kitesurfschool. De meeste scholen zijn geopend van 1 april tot en met 31 oktober. Genoeg tijd om jouw kitesurfskills te ontwikkelen!

Suppen in de zee of op een meer

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen watersportactiviteit, dan is suppen een geweldige keuze. Stand-Up Paddleboarding of suppen is de laatste jaren enorm populair geworden. Met een peddel in de hand sta je op een groot surfboard en beweeg je je voort over het water. Suppen biedt een fantastische manier om de schoonheid van Zeeland te ervaren. Het is ook een geweldige activiteit om samen met vrienden of familie te doen. Het leuke aan Suppen is dat je routes kunt volgen zodat je al het moois van Zeeland vanaf het water kunt bekijken.

Waar kun je suppen in Zeeland?

Suppen is het fijnste op een meer, aangezien je zeker in het begin wat last kunt hebben van wankel partijen. Het Veerse meer is dus de uitgelezen plek voor je SUP-avontuur. Bij Schotsman watersport, Vertigo Sports of Kanoa volg je lessen of kun je een sup huren. Wil je het toch wat wilder? Dan kun je het beste suppen op het Noordzeestrand bij Vertigo Sports.

Catamaranzeilen in Zeeland

Voor zeilliefhebbers is catamaranzeilen in Zeeland een geweldige manier om het water op een snelle en wendbare manier te verkennen. Met twee parallelle rompen en een groot zeil kun je hoge snelheden bereiken terwijl je over de golven scheert. Catamaranzeilen vereist enige ervaring, maar zodra je de technieken onder de knie hebt, biedt het een ongeëvenaarde sensatie van snelheid en vrijheid.

Waar kun je catamaran zeilen in Zeeland?

Je kunt leren Catamaran zeilen op het Veerse meer bij Surfschool Veerse Dam. Er worden proeflessen aangeboden en cursussen compleet met examentrainingen. Na de examentrainingen kun je bij Surfschool Veerse dam ook het VDWS-examen doen. Met het VDWS-bewijs kun je een catamaran huren en zelfstandig catamaran zeilen.
Bekijk hier ons aanbod dichtbij het Veerse Meer: vakantievilla’s in Noord Beveland. 

Kajakken en kanoën in Zeeland 

Kajakken is een geweldige manier om het water op een rustige en intieme manier te verkennen. In een kajak zit je laag bij het wateroppervlak en gebruik je een dubbelbladige peddel om vooruit te komen. Het stelt je in staat om door smalle waterwegen te manoeuvreren en dichter bij de natuur te komen. Kajakken in Zeeland biedt een gevoel van sereniteit en verbondenheid met het water, waardoor je kunt genieten van de rustige omgeving en de mogelijkheid hebt om herten en wilde paarden te spotten.

Kanoën is een vergelijkbare activiteit als kajakken, maar met een iets andere ervaring. In een kano zit je meestal hoger boven het water en gebruik je een enkelbladige peddel. Kanoën is geweldig voor groepen of families, omdat het plaats biedt aan meerdere personen en bagage. Het is een sociale activiteit waarbij je kunt genieten van de gezelligheid en samenwerking met anderen. Kanoën stelt je ook in staat om rustig door de waterwegen te glijden en te genieten van het prachtige landschap.

Waar kun je kajakken en kanoën in Zeeland?

Kajakken kan zowel op zee als op een meer. Het prachtige Veerse meer is een ideale locatie om flinke meters te maken. Een kano of kajak huren kan bij Kanoa aan het Veerse Meer.

Duiken in Zeeland

Duiken in Zeeland is een onvergetelijke ervaring. Onder water ontvouwt zich een wereld vol vissen, mariene flora en historische scheepswrakken. Je heb een grote kans om pijlinktvissen, kreeften en palingen te zien. De Oosterschelde en de Grevelingen zijn bekend om hun unieke duiklocaties. Met goede zichtbaarheid en een gevarieerd onderwaterlandschap bieden deze wateren eindeloze mogelijkheden voor zowel beginners als ervaren duikers.

Waar kan ik duiken in Zeeland?

Bij Duikschool Zeeland of Duikcentrum de Grevelingen is er de mogelijkheid om met instructeurs het onderwaterleven te ontdekken. Je volgt er complete cursussen of kunt een spannende introductieduik boeken.

Zeeland, Watersportland

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er watersporten genoeg die je kunt beoefenen wanneer je op vakantie bent in Zeeland! Variërend van adrenaline-pompende activiteiten zoals waterskiën, windsurfen en kitesurfen tot meer ontspannende opties zoals suppen en catamaranzeilen. Of je nu op zoek bent naar snelheid, avontuur of gewoon wat tijd wilt doorbrengen op het water, Zeeland heeft voor elk wat wils. Dus pak je uitrusting en ervaar de opwinding en schoonheid van watersport in Zeeland!

Maak je watersportvakantie compleet met het huren van een luxe vakantievilla

Na een sportieve dag op het water is het heerlijk om tot rust te komen in een van onze luxe vakantievilla’s. Of je nu met vrienden of familie bent, een vakantievilla biedt voldoende ruimte om te ontspannen en bij te komen van de inspanning. Je kunt uitrusten op een zonnig dakterras of een verkoelend drankje drinken in de tuin met de ondergaande zon. Het huren van een vakantievilla geeft je de vrijheid en privacy om je vakantie precies zo in te delen als jij dat wilt.

Kortom, het is de ideale manier om je watersportvakantie af te sluiten en nog even na te genieten van de mooie omgeving en de fijne herinneringen aan je dag op het water. Bekijk hier ons complete aanbod.