Actief in Zeeland

Zeeland biedt een speeltuin vol avontuur voor wie graag actief bezig is. Met zijn gevarieerde landschappen, uitgestrekte kustlijnen en bruisende wateren is er voor elk wat wils. Of je nu houdt van wandelen, fietsen, watersporten of gewoon lekker bewegen in de buitenlucht.

Golfen in Domburg Windsurfen Wingsurfen Fietsen Wandelen Mountainbiken

Golfen Domburgsche Golfclub

De Domburgsche Golfbaan is een ontwerp van de golfprofessional E.C. Warren en werd in 1914 in gebruik genomen. De huidige baan ligt nog op dezelfde plaats en is daarmee een van de oudste in Nederland. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de baan, waarop de Duitsers bunkers en luchtafweergeschut gebouwd hadden, in 1944 door de geallieerden gebombardeerd. De bomkraters zijn vanuit de lucht goed te zien. Deze zijn in het ontwerp van de baan geïntegreerd en worden veelal gebruikt als grasbunkers. In 1955 werd de baan heropend. In voorbije jaren is de baan met hulp van baanarchitect Alan Rijks aan de eisen van de tijd aangepast. De ligging in de duinen met uitzicht op zee maakt de Domburgsche tot een echte “links” course. Wind en rough zorgen vaak voor een uitdagende ronde.

Windsurfen

Zon, zee en surfen: de ideale mix voor sport en plezier! In Vrouwenpolder zijn de weersomstandigheden vaak goed om heerlijk te kunnen surfen. De combinatie van het prachtige duinlandschap aan de ene kant en de Noordzee aan de andere kant, vormt een schitterend geheel om te windsurfen, kitesurfen of golfsurfen. Bij de surfschool Veerse Dam in Vrouwenpolder kun je surflessen nemen. Lees meer over surfen in ons blog over Watersport in Zeeland.

Wingsurfen

Wingsurfen op Domburg is voor veel mensen een uitdaging. Je skills worden hier op de proef gesteld met de hoogste golven van Zeeland, stroming en paalhoofden die onder water verdwijnen. Maar wanneer jij een gevorderde wingsurfer bent kun je hier op de mooiste golven van Zeeland rijden! Let dus op: dit is enkel een spot voor de gevorderde surfer. De beste condities hangen op Domburg erg af van het getij in combinatie met de wind. Ga je met Zuid-Westen wind? Probeer er dan een uur na hoog water te zijn. Ga je met Noord-Oosten wind? Probeer dan je sessie zo te plannen dat je net na vloed het water af kunt.

Fietsen

Achter hoge duinen en slingerende dijken liggen eeuwenoude, beboste landgoederen en bloemrijke buitenplaatsen. Rust en ruimte, omarmd door water. Walcheren beschikt over ruim 140 km aan fietspaden. Het is een feest om op de fiets de verschillende landschappen te ontdekken en om onderweg aan de gezellige dorpjes een bezoek te brengen. Langs de fietsroutes zijn er mooie bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld Kasteel Westhove. Ook zijn er in ieder dorp lunchrestaurants en terrasjes waar je lekker even wat kunt eten en drinken. Benieuwd naar de leukste fietsroutes? Lees ons blog over een fietsvakantie in Zeeland.

Wandelen

Als je rust, ruimte en schitterende wisselende landschappen zoekt, dan ben je hier op de juiste plek. De Domburgse kust heeft brede stranden en magnifieke uitzichten over zee vanaf de hoge duinen. Het strand ligt te blinken in de zon en loopt in een vriendelijke boog met de zee mee. De duinen vertonen de grilligheid van een bergketen en de zee kan soms onwaarschijnlijk blauw oplichten. Met een ruime keuze uit verschillende horeca gelegenheden, is wandelen in de omgeving van Domburg een echte aanrader.

Mountainbiken

De mountainbikeroute in de omgeving van Domburg loopt van Westkapelle naar Oostkapelle. Vanaf de start word je via verharde wegen langs de kust van Westkapelle richting het prachtige natuurgebied Het Vroon geleid. Je rijdt dit natuurgebied binnen via het ruiterpad. Houd rekening met de ruiters op deze paden. Een prachtige omgeving die rijk is aan verschillende soorten vogels, duinen en water.
Bij het verlaten van Het Vroon rijd je via verharde en onverharde wegen door de Zeeuwse akkers richting Aagtekerke. Na Aagtekerke gaat de route weer richting de kust en over onverharde paden. Je komt langs kasteel Westhove en door het bosgebied de Manteling. Via verharde wegen fiets je door Oostkapelle richting camping De Pekelinge. Hier loopt een onverharde trail. Via binnenwegen gaat de route richting Zoutelande. Bij Zoutelande, met het zicht op de duinen, gaat de route over afwisselend verharde en onverharde paden door natuurgebieden en prachtige binnenwegen terug richting Westkapelle. De vuurtoren (Hoge licht) met zijn rode top is een mooi herkenningspunt. Hier liggen nog een paar prachtige paadjes rond een kreek. Via een singletrack langs KNRM station rijd je weer Westkapelle binnen.