Een fietsvakantie in Zeeland, een bijzondere vakantie ervaring. Uitgestrekte polders, hoge duinen met helmgras, pittoreske dorpjes en vergezichten over zee….. Tijdens een fietsvakantie in Zeeland kom je op de mooiste plekken in de natuur en ervaar je heerlijke rust. We leggen je in deze blog uit waarom Zeeland de ideale locatie voor een fietsvakantie is!

Fietsvakantie in Zeeland: ontdek de prachtige provincie op twee wielen

Ben je op zoek naar een bijzondere vakantie ervaring? Ontdek dan de schoonheid van Zuidwest Nederland tijdens een fietsvakantie in Zeeland. Fietsen in Zeeland is een geweldige manier om de schoonheid van deze Nederlandse provincie te ontdekken en te genieten van de zee, het strand en de pittoreske stadjes. Een fietsvakantie in Zeeland is een onvergetelijke ervaring!

Fietsen in Zeeland: het perfecte landschap voor een fietsvakantie

Zeeland heeft een uniek en vlak landschap. Fietsen is de perfecte manier om de provincie te verkennen. Fietsen in Zeeland geeft je de mogelijkheid om de meest idyllische plekjes van deze regio te ontdekken. Fiets over de lange, kronkelende dijken, langs pittoreske vissersdorpen en door prachtige natuurgebieden. Geniet van de frisse zeelucht en het panoramische uitzicht over de Noordzee.

Bezoek de pittoreske steden tijdens een fietsvakantie in Zeeland

Tijdens je fietsvakantie in Zeeland kun je vele pittoreske steden en dorpen bezoeken. Ontdek historische stadjes zoals Veere, Middelburg en Zierikzee. Deze charmante plaatsen hebben een rijke geschiedenis en prachtige architectuur. Je kunt er genieten van lokale specialiteiten, zoals vers gevangen vis en oesters.

Ook kun je tijdens je fietsvakantie in Zeeland een bezoek brengen aan de vele musea. Of bezoek de Zeeuwse kunstgaleries, waar lokale kunstenaars hun werk exposeren. Een ander leuk uitje is een bezoek aan het Zeeuws Museum in Middelburg. Hier leer je meer over de rijke geschiedenis van deze regio.

Ontdek de natuurlijke schoonheid

Zeeland heeft een prachtige natuurlijke omgeving, met veel natuurgebieden die perfect zijn om te verkennen tijdens je fietsvakantie in Zeeland. Zo kun je een bezoek brengen aan de duingebieden van Schouwen-Duiveland, de slikken van de Oosterschelde en de kreken en inhammen van het Veerse Meer. Ook de zee is een belangrijk onderdeel van de natuurlijke omgeving van Zeeland. Tijdens je fietsvakantie in Zeeland kun je genieten van de prachtige zandstranden en uitgestrekte vergezichten. 

Fietsen langs eeuwenoude cultuur

Wil je tijdens je fietsvakantie in Zeeland ook wat cultuur meepikken? De steden en dorpen hebben elk hun eigen karakter en bieden veel mogelijkheden voor een gezellig dagje uit. Bezoek zeker de volgende historische steden:

 • Middelburg: De historische hoofdstad van Zeeland heeft vele prachtige monumentale gebouwen en kerken. Fiets langs de grachten en door het centrum en geniet van de sfeer.
 • Veere: Dit charmante stadje aan het Veerse Meer is een bezoek waard vanwege de pittoreske straatjes, de oude stadsmuren en de imposante kerk.
 • Domburg: Domburg is een populaire badplaats met een prachtig strand en duinen. Bezoek het centrum met zijn leuke winkeltjes en terrasjes.
 • Vrouwenpolder: Dit dorpje heeft een mooi strand en duingebied. Fiets door de duinen en langs het Veerse Meer. Een echte aanrader is het om te fietsen over de Veerse Dam tussen Vrouwenpolder en Kampenland. Aan de ene kant zie je de immense Noordzee en aan de andere kant ligt het Veerse Meer. Een bijzondere ervaring!
 • Kamperland: Kamperland ligt op Noord-Beveland en heeft een gezellig centrum met winkels en restaurants. Fiets ook langs de mooie jachthaven en de Oosterschelde richting Colijnsplaat en Kats.

Fietsroutes op Walcheren en Noord-Beveland

Er zijn vele fietsroutes in Zeeland die geschikt zijn voor zowel beginners als ervaren fietsers. De fietspaden zijn goed onderhouden en er is overal duidelijke bewegwijzering. Hierdoor is het gemakkelijk om je weg te vinden tijdens je fietsvakantie in Zeeland.

Als je op zoek bent naar mooie fietsroutes in Zeeland, dan mag je Walcheren en Noord-Beveland zeker niet overslaan. Deze regio’s bieden prachtige routes langs de kust, door de duinen, over de dijken en door historische stadjes. We hebben een aantal van onze favoriete fietsroutes voor je op een rij gezet:

 1. De Kustroute

De Kustroute is een prachtige route van in totaal 108 km die je langs de kust van Walcheren voert. Je kunt hem zelf zo lang of kort maken als je wilt. Je fietst langs brede stranden, door gezellige badplaatsen als Domburg en Zoutelande en kunt genieten van schitterende uitzichten over de Noordzee. Onderweg kun je ook een bezoek brengen aan het schilderachtige stadje Veere.

 1. De Zierikzee route

De Zierikzee route is een indrukwekkende route die je langs de vele waterwerken van Zeeland voert. Je fietst langs de imposante Oosterscheldekering, door het mooie stadje Zierikzee, en langs de vele dijken en dammen die Zeeland beschermen tegen de zee. Klik hier voor de fietsroute.

 1. De Westkapelse route

De Westkapelse route voert je langs de dijken en polders van Walcheren. Je fietst langs mooie boerderijen en historische stadjes zoals Vlissingen kunt genieten van de rust en ruimte van het Zeeuwse platteland.

 1. De Noord-Beveland route

De Noord-Beveland route voert je over een gedeelte van het gelijknamige eiland. Je fietst door gezellige dorpjes en langs de mooie natuur van het eiland. Klik hier voor de fietsroute.

 1. Het rondje Veerse Meer

Het rondje Veerse Meer is een bekende fietsroute onder onze bezoekers en voert je langs het prachtige Veerse Meer waar je verschillende watersportactiviteiten zult zien. Je fietst langs mooie stranden, door gezellige dorpjes en langs mooie natuur zoals polderlandschappen, bossen en waterplaten. Onderweg kun je ook een bezoek brengen aan het historische stadje Veere. Klik hier voor de fietsroute.

 1. De Walcherenroute

De Walcherenroute is een mooie route die je langs de mooiste plekjes van Walcheren voert. Je fietst langs oude kastelen, historische stadjes en mooie natuur. Onderweg kun je ook een bezoek brengen aan het historische stadje Veere. Klik hier voor deze mooie fietsroute in Zeeland.

Naast bovenstaande routes zijn er nog veel meer mooie en verrassende fietsroutes in Zeeland die je vakantie onvergetelijk maken. Naast fietsen kun je ook goed mountainbiken in Zeeland. Fietsen in Zeeland is dan ook een populaire bezigheid onder zowel Nederlanders als buitenlandse toeristen. Met de uitgestrekte fietspaden, de mooie natuur en de vele bezienswaardigheden is het een ideale bestemming voor een geslaagde fietsvakantie. Kortom, een fietsvakantie in Zeeland biedt voor ieder wat wils.

Maak je fietsvakantie compleet met het huren van een luxe vakantievilla

Na een lange fietstocht is het heerlijk om tot rust te komen in een comfortabele vakantievilla. Of je nu met vrienden of familie bent, een vakantievilla biedt voldoende ruimte om te ontspannen en bij te komen van de inspanning. Je kunt lekker genieten van de tuin of het terras en eventueel zelf een maaltijd bereiden in de volledig uitgeruste keuken. Het huren van een vakantievilla geeft je de vrijheid en privacy om je vakantie precies zo in te delen als jij dat wilt.

Kortom, het is de ideale manier om je fietsvakantie af te sluiten en nog even na te genieten van de mooie omgeving en de fijne herinneringen aan je fietstocht. Bekijk hier ons complete aanbod.